keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Paratiisin Eeva

Syntymäpäivä on aina hyvä syy hemmotteluttaa itseään. Näin suomen kielen päivän kunniaksi on todettava, etten ole ollenkaan varma onko hemmotteluttaminen oikea suomenkielinen sana, mutta sen tiedän, että syntymäpäivä on aina hyvä syy sen tarkoittamaan toimintaan. Itseään voi hemmotella monin eri tavoin, yksi loistavimmista tavoista on antaa jonkun toisen tehdä kaikki hemmottelutyö. Olla vaan palveltavana ja nauttia siitä, kun se joku toinen hellii sinua ja kehoasi edesauttaakseen terveyttäsi ja hyvinvointiasi. Niinpä me syntymäpäiväni kunniaksi nautimme Herra K:n kanssa ihanan keväisestä iltapäivästä Eden's Eva -nimisessä hoitokeskuksessa Nokialla.


Kun elämä on tarpeeksi kiireistä, pitää rauhoittumiseen ja rentoutumiseenkin varata erikseen aikaa - niin hullulta kun se kuulostaakin. Suuri osa hemmotteluhoitoja ja rentoutumista tarjoavista hoitokeskuksista ja kauneushoitoloista on suunnattu naisille, tehty niin naisellisiksi, että miehille niihin sisään astuminen on vaikeaa. Eden's Eva on piristävä poikkeus. Ehkä sen tekee sijainti kylpylän yhteydessä, ehkä sopiva arkisuus tai aavistuksen omainen laitosmaisuus tai paikan positiivinen tavallisuus, mutta Eden's Evassa on tilaa Aatameillekin. Ja erityisenä palveluna Aatameille ja Eevoille yhdessä. Eden's Evassa ei harjoiteta salatieteitä eikä käytetä koodikieltä, siellä miehetkin osaavat olla.


Aikaa kahden kesken vietettäväksi ei arjen pyörityksessä monestikaan ole liikaa. Silloin hoitolassa vietetty rentoutuspuolitoistatuntinen on nimensä mukaisesti paratiisimaista luksusta. Hiljainen musiikki ja rauhoittuminen, kiireettömyyden tuntu, samassa huoneessa tärkeän ihmisen kanssa tapahtunut yhtäaikainen hieronta, kuorinta ja kuumakivihoito tuntuvat mukavalta tavalta nauttia yhteisestä ajasta. Hämärässä tilassa voi supattaa hiljaa, kynttilänvalo ja vihreätee luovat hauskan talvisen kontrastin ulkona orastavalle vihreälle keväälle ja kirkkaalle iltapäiväauringolle.


Minä tykkäsin, tykkäsin todella. Nukahdin kuumien kivien lämmittäessä ihanasti väsynyttä selkää, mutta heräsin virkeänä ja pysyin sellaisena koko loppupäivän. Yhteisestä iltapäivästä jäi mukava muistojälki koko seuraavan vuoden ajaksi mukana kannettavaksi. Ja Herra K tykkäsi myös, sikäli mikäli kun muistaa siitä mitään. Ei tainnut olla täysin hereillä Herrakaan, rentoutuksen tarpeessa hänkin siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti