torstai 24. toukokuuta 2012

Sokerinen keidas keskellä kaupunkia

Meillä jokaisella on välillä niitä päiviä, kun mikään ei tunnu miltään. Niitä päiviä, jolloin kovasta yrittämisestäkään huolimatta auringonpaiste ei pääse läpi eikä lämmitä sisäisesti sitä vertaa kuin se ulkoisesti yrittää. Päiviä, kun kirjastossa käymisestä ei saa sitä tuoksutunnetta jonka hyvinä päivinä tavoittaa heti ovella tai kun puistojen viheriöinnistä ei kertakaikkiaan jaksa iloita vaikka vihreä pehmeä ruoho kovin kutsuvasti jo kurkistaisikin. Päiviä, kun tekisi mieli kiukutella koko maailmalle, irvistellä peilikuvalleen, potkia pieniä kiviä tienpientareella tai vaihtoehtoisesti vetäytyä omaan pieneen koloon ja käpertyä rullalle sohvannurkkaan ihan vain itsekseen. Onneksi yksi juttu auttaa takuuvarmasti säästä riippumatta: Sokeri.


Sokerilla alkaa pirteämmän aamun tavoittelu, sokeriin päättyy alkanutta paremmaksi päätynyt päivä, salaisella pienellä sokeripalalla hemmotellaan itseä kesken päivän, ja se on täysin sallittua, kunhan ei aivan tavaksi ota kuitenkaan. Sokeri on jäätelötötterö Keskustorin laidalla, se on valuvalla suklaakastikkeella kuorrutettu pehmis Koskipuiston kulman kioskista, sokeri on ihana mehevä munkki Laukontorin rannan kahvilassa tai pala täyteläistä suklaalevyä Tallipuiston pienestä myymälästä. Sokerilla höystettynä kiireinen ja stressaava työkin tuntuu kevyemmältä kantaa. Sokerilla saa siivet, sokerin voimalla jaksaa lentää - unelmat elävät sokerista. Hämeenpuisto on pari viikkoa jatkuneen Eurooppalaisen ruokatorin myötä täyttynyt ihanista sokerimahdollisuuksista: puistoesplanadin kojut notkuvat täysinä, pitkiltä myyntitiskeiltä sokerinetsijä löytää herkullisia kakkupaloja, viinereitä, hattaroita, jäätelöä ja erilaisia karamelleja. Hilloja, suklaata ja limonadeja. Taivas! Voi sitä tuoksujen huumaa, kivenmurikoiden kokoisten fudgepalojen kermaisensokerista tuntua. Mmm, ilmassa leijuvaa hattaroiden paahtunutta sokeria, irtokarkkitiskin makeaa väriloistoa, ranskalaisia croisantteja, italialaisia nougat-kakkuja... 


Nauti aurinkoisesta päivästä tai illasta, ja suuntaa Hämeenpuistoon. Kurkkaa Tunne Tampere -tapahtuman esiintyjät netistä ja astu tuoksujen maailmaan haistamaan, maistamaan, kuulemaan, näkemään ja kokemaan Tampere, yksin tai yhdessä ystävän kanssa. Puistoon on pystytetty pieniä terasseja ja esiintymispaikkoja, kojujen lomassa kulkiessa alkaa kuin vahingossa hymyilyttää. Ikuisena uluko-oululaisena toisten unelmiaan tavoittelevien oululaisten musiikin kuuleminen tuntuu mukavalta. Lisää tällaista Tampere, lisää sokeria kaupunkiin ja aivan tavallisiin keväisiin päiviin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti