perjantai 14. helmikuuta 2014

Sushihimoni ei hellitä - ikinä.

Montako sushiravintolaa mahtuu yhteen kaupunkiin? En osaa ihan varmaksi vielä sanoa, mutta ainakin Tampereen uusimmalle tulokkaalle toivotan lämpimästi tervetuloa. Sakura Sushi Kuninkaankadulla tarjoaa lisää sushia tamperelaistuneelle sielulleni ja ruumiilleni, sillä sushihimoni ei tunnu hellittävän millään. 

Vaikka alunperin roomalainen rakkauden ja avioliiton juhlapäivä ei kaikessa amerikkalaistuneisuudessaan mielestäni kaikilta osin suomalaiseen kulttuuriin istukaan, on jokaisen mahdollista tuunata ystävänpäivä omannäköisekseen. Kun yhdelle päivälle on niin hieno nimi kerran annettu, on silloin tehtävä jotain aivan erityisen mukavaa yhdessä hyvän ystävän kanssa. Tuumasta toimeen siis: mukavinta maailmassa on pitkät lounastreffit, ja kun hyvä sushi on kertakaikkisen hyvää aina silloin kun sitä saa, on täydellinen ystävänpäivälounas ehdottomasti kiireetön sushilounas valtavan buffetin ääressä iloisia kuulumisia vaihtaen. 


Kävelykadulla sijaitseva Sakura Sushi on sipulikirkon vieressä paikkaansa pitävän Watamin pikkusisko. Pikkusiskon buffet on mykistävä, nopeasti laskien susheja on kylmätiskeissä tarjolla yli kahtakymmentä erilaista. Ensimmäiseen minuuttiin en voi kuin hymyillä haltioituneena ja tuijottaa tarjolla olevien, toinen toistaan värikkäämpien sushien kirjoa ja ajatella, että tämän nähdessään Herra K olisi taivaassa myös. Lämpimiin ruokiin asti en koskaan ehdi, visuaalisesti upeat ja todella maistuvat sushit vievät huomioni kokonaan. Mutta hyvä on seuraavaa kertaa varten kuitenkin tietää, että 12 euron lounasbuffettiin voi tulla myös sushin päälle ymmärtämättömän ystävän kanssa. Riisistä ja friteeratuista herkuista löytyy varmasti koko rahan edestä herkullista syötävää, ainakin lämmintiskistä nouseva tuoksu lupaili hyvää.


Oi jee! Vaalenpunaisia kortteja ja suklaasydämiä ei tarvita. Harmaasta ja loskaisesta perjantaista tuli raikas, värikäs ja mukava (sushin)ystävänpäivä ilman kaupallista teennäisyyttä tai tekopirteitä toivotuksia. Ihan pikkainen harmi oli se, että Sakura Sushin paikalla sijainnut kodikas Kahvila Pähkinä ei enää ole siinä. Takaisin toimistolle päästyäni mietin hetken missä se nykyisin mahtaa olla. Niiden nettisivuilla ei kerrota kahvilan muuttaneen... Pähkinän croissantit ja sämpylät olivat mielettömän maistuvia, yhden sellaisen pehmeän voisilmäpullan tai mehevän porkkanakakkupalasen olisin jälkiruoaksi saattanut pystyä syömään, jos kahvilan jostain olisin voinut vielä löytää.

Jos viikonlopuksi kaipaa väriä, tässä tulee vinkkivitonen: Sakuran buffet ei rajoitu vain arkipäiviin ja lounasaikaan. Kaupungin upein sushibuffet on tarjolla myös ilta-aikaan ja viikonloppuisin 18 euron hintaan. Kuuden euron korotus arkilounaaseen ei haittaa, kun päältä jo näkee, että Sakurassa sen japanilaiset maut tehdään nettisivujen lupauksen mukaisesti suurella sydämellä ja vuosien kokemuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti