torstai 25. kesäkuuta 2015

Kahvimaiden letkeää tunnelmaa harmaisiin kesäpäiviin

Kuinka harmaita, märkiä ja tuulisia voivatkaan kesäkuiset päivät olla! Kauanko siitä jo onkaan, kun aurinko edellisen kerran pilkisti pilven raosta - kaksi viikkoa, kolme? Jos aamu säleverhon välistä aukeaakin kirkkaana ja toiveikkaana, sataa vettä viimeistään puoleenpäivään mennessä. Ei me ihmiset tietenkään sokerista olla, ei kukaan sateeseen sula, mutta kyllä se kieltämättä suunnitelmiin vaikuttaa, jos vettä tulee taukoamatta päiväkaupalla. Sateisina päivinä ystäviä ei nähdä puistopiknikillä eikä terassilla, kaupunkilaiset etsiytyvät paikkoihin, joissa on tunnelmaa ja joissa ei sada.


 

Yksi tunnelmallinen paikka, joka tuoksuu kutsuvasti kadulle saakka, on Tampereen ja Ylöjärven rajalla paahtimoaan pitävän Mokkamestareiden kaupunkikahvila. Paahtimolla vierailu toissa vuoden joulukuussa oli todellinen elämys, vahvaan kahvintuoksuun kiteytyi tuolloin paljon uskomuksia, ajatuksia ja haaveita, joista oikeastaan kaikki ovat puolessatoistavuodessa käyneet toteen. Noita muistoja ja sitten uusia tulevaisuuden suunnitelmia on ihanaa höpöttää yhdessä ystävän kanssa kunnon kahvikupposen ääressä. Vaikka ikkunan takana tulee kaatamalla vettä, vanhasta levysoittimesta kuuluva Jukka Pojan letkeä lämpimiin ja aurinkoisiin kahvimaailman maihin keinuttava musiikki saa kesän tuntumaan silti kesältä. Avoimesta ovesta sisään kantautuva ropina vain säestää hyväntuulista päivää ja saa ystävänikin hymyilemään.Kun aikaa on vain yhteen kupilliseen, se ei saa olla huono. Mokkamestareilta kahvin saa ohikulkiessaan myös nopeasti mukaan. Mutta aikaa Verkatehtaankadulla sijaitsevaan Coffee Roastersiin tutustumiseen siellä käydessä toivottavasti on, sillä paikka on paitsi kahvila, myös myymälä. Oman paahtimon kahvi- ja teetuotteiden lisäksi myynnissä on kahvinvalmistusvälineitä, astioita, aiheeseen liittyvää kirjallisuutta ja pieniä herkkupaloja. Ystävällinen ja asiaan vihkiytynyt henkilökunta auttaa asiakasta enemmän kuin mielellään valitsemaan oikeat tuotteet oikeanlaista käyttöä varten. Paikassa riittää katseltavaa ja nuuskittavaa, joka kerta sieltä tarttuu mukaan myös jotain kotiin viemisiksi.

Työkaverini osti keväällä Mokkamestareilta kahvisäkkejä á 3,50€ / kappale, aikoi tehdä niistä istuskelutyynyjä uuden kotinsa kesäterassille. Ei ollenkaan pöllömpi idea kahvia rakastavalle ihmiselle - toivottavasti kesäsää vaan muuttuu sen verran kuivemmaksi, että terassille  kahvisäkkituoleissa pääsee jossain vaiheessa vielä lötköttämään. Miltähän Novellikokoelma Kahvilan kepeät tarinat maistuisivat kahvilta tuoksuvalla löhötyynyllä maaten? Novellikokoelma on muuten saatavilla myös digiversiona Elisa Kirja -palvelusta.

1 kommentti:

  1. Kiva postaus! Tunnen aromikkaan kahvin tuoksut nenässäni tätä lukiessani. Pitäisi poiketa tuolla Roastersissa. Kahvipaahtimolla käyminen olisi varmasti upea kokemus!
    T. Nelliina

    VastaaPoista