torstai 1. maaliskuuta 2018

Lunta, hevosia ja lapsiperheaktiviteetteja


Kuvittelen sen jo mielessäni. Valkoisen, kevyesti pöllyävän lumen, musiikin, hevoset ja kavioiden kapseen, pikkupakkasessa höyryävän hengityksen ja odotuksen. Jännityksen, positiivisen sellaisen. Viikon kuluttua, 10.-11.3., Ideaparkissa järjestetään hevostapahtuma, jossa ravien omitakeisen tunnelman pääsee kokemaan menemättä raviradalle. Hevosurheilumaailma tulee ensikertalaisia puolitiehen vastaan: Kauppakeskuksen ympäristöön rakennetaan raviradan loppusuora ja siinä kisataan kahtena perättäisenä päivänä ihan oikeilla ravureilla. Sinne pääsee ostosten tekemisen varjolla, bussilla tai omalla autolla. Parkkipaikkoja on tulijoille tuhansia tavallista viikonloppua enemmän ja bussivuoroja Tampereen keskustasta Ideaparkille ajetaan tiheämmin kuin muina viikonloppuina.


Herra K pääsi tänään pressitilaisuuteen kuulemaan maksuttomasta koko perheen tapahtumasta tarkemmin. Silitettävän suloisista poneista, kärryajeluista, talutusratsastuksesta ja keppihevosradasta, yhteistyökumppaneiden oheistarjonnasta. Siitä, miten kauppakeskus ulkoalueineen valjastetaan hevosurheilunäyttämöksi ja siitä, miten mukana on kymmenien hevosten ja vapaaehtoistyöntekijöiden lisäksi esittelyssä erilaisia harrastusmahdollisuuksia. Papinojan Ponitalli, Pirkanmaan Tanssiopisto, Pirkkalan-Lempäälän 4h-yhdistys ja Tappara maskotteineen ja raviliigan osaomistushevosineen.

Seriffi! Meidän hevonen! Niin se meidänkin perheessä alkoi. Kertakäynnistä, kun saimme Herra K:n kanssa syksyllä 2016 kutsun tulla tutustumaan Teivoon. Tuosta kerrasta kului muutama kuukausi ja radalle piti päästä uudelleen. Nyt perheen pienin jo aika ajoin kyselee, koska mennään katsomaan, kun hevoset juoksee. Mitään hevoshulluja me ei olla, historiaa tai juuria hevosten parissa meillä ei ole. Ihan tavallisia ihmisiä vaan, ihmisiä, jotka tempaantuivat mukaan tunnelmaan. Herra K sai isänpäivälahjaksi osuuden Tapparan raviliigahevosesta, Seriffistä. Seriffille on Teivoon viety porkkanoita, sitä on taputettu tallilla ja sen kasvamista ravurin mittoihin odotellaan.


Kun isi tuli pressistä kotiin, Runotyttö oli valmiina. Pocahontakseksi nimetty prinsessahevonen oli valmiiksi valjaissa ja ylpeä hevosenomistaja odotti pääsyä viemään ratsunsa pakkaslumille. Viikon päästä edessä oleva Ideaparkin reissu saa neidin hihkumaan. Sanassa 'Ideapark' yhdistyvät hänelle yhdessä olo, valtava määrä katseltavaa, ihanat prinsessakaupat ja kahvilat, joista saa herkkuja, ja nyt vielä hevoset. Isoveljelle keppihevosrataa ja hevosia tärkeämpää on päästä Lego-ostoksille ja näkemään livenä ihailemansa Duutsonit. Isä saa kokeilla onneaan Veikkauksen ja Pelaamon peleissä ja äiti, mitäpä äiti. Äiti aikoo fiilistellä talvista viikonloppua ja hevoskilpailuiden tunnelmaa ilman kiirettä, nauttia pienen tyttönsä riemusta ja käydä koko perheen kanssa kahvilla. Ja leivoksella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti