lauantai 2. heinäkuuta 2016

Yhteistyötä ajatuksen voimalla

Siskoni rakastaa älypelejä. Niitä pieniä puisia laatikoita, joissa ei ole avainta eikä avaimenreikää ja silti ne pitäisi saada auki, renkaisiin kiedottuja lenkkejä ja palikoita, jotka eivät tunnu mitenkään mahtuvan renkaista läpi ja kuitenkin niihin jotenkin vain on ratkaisu olemassa. Sen ratkaisun löytää, kunhan tarpeeksi vaivaa aivojaan - tai sitten löytää vahingossa oikean sattuman. Noita älypelejä siskoni jakelee lahjaksi muillekin, kylvää vaivauksen siemeniä muidenkin mieliin pitääkseen meidät sanojensa mukaan virkeinä ja terveinä tulevaisuudessakin.


Tällä kertaa siskoni ylitti itsensä laittaessaan minut ja Herra K:n suljettuun huoneeseen tunniksi tavoitteena löytää ratkaisu huoneen sisältämään arvoitukseen ja huoneesta ulos. Älypelin nimi on Room Escape Tampere, tosielämän pakopeli, ehdottomasti hauskinta yhteistyötekemistä pitkään aikaan! Miinus pieni päänsärky, jota lomalaiselle yhtäkkinen ajattelun määrä sai aurinkoisena perjantai-iltapäivänä aikaan, mutta se parani leveällä hymyllä, jonka itsensä haastaminen yhdessä parhaan ystävän kanssa sai aikaan.
Tämän blogijutun kuvat ovat pelialueen ulkopuolelta, kuvituskuvia vuosina 1880 ja 1897 rakennetun Sandbergin talon portaikosta, jossa oli uskomattoman kauniita käytävämaalauksia ja huumaava vanhan talon tuoksu. Ja fiiliskuvia pelialueen odotushuoneen ikkunasta rustiikkisesti rähjääntyneen talon ei-suomalaiselta-näyttävältä takapihalta, jonka siipirakennuksessa on joskus sijainnut Sandbergin talon varastot, pesutupa, sauna ja käymälät. Jotta älypelin idea ja ratkaisu ei paljastuisi kenellekään etukäteen, Room Escapesta ei saa ottaa kuvia eikä pelin kulusta saa kertoa sitä kokemattomille. Ja hyvä niin, sillä neitseellisenä tuo kokemus oli vailla vertaa. Toisella kertaa tietää jo jotain mitä odottaa, vaikka valitsisikin pelattavista huoneista jonkun muun. Tampereella pakopelejä on pelattu vuodesta 2014 alkaen, Room Escape on ensimmäinen palvelun tarjoajista. Pelaajat ovat useimmiten työ-, opiskelukaveri- tai ystäväporukoita, polttari- tai syntymäpäiväryhmiä. Joskus myös perheitä tai pariskuntia niin kuin me kaksi olimme.Herra K varasi meille peliajan Tampereen Room Escapen Keskustorin toimipisteestä ja valitsi pelattavaksi huoneeksemme The Officen. Keskustorilla kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat olleet The Locker Room ja The Diva, Finlaysonin toimipisteessä The Locker Room ja The Thief, omanlaisiansa tarinoita kaikki kolme. Kun astuu pelihuoneeseen, muuttuu osaksi valitsemaansa tarinaa. Me Herra K:n kanssa yritimme selvittää toimiston Artun viimeaikoina omituiseksi muuttunutta käytöstä. Ei voimaa, ei väkivaltaa, ei trapetsitaiteilua tai sirkustemppuja. Eikä edes erityistä uskallusta, vain kykyä heittäytyä ja pohtia ääneen. Ajatuksen voima ja silmät, jotka etsivät vihjeitä ratkaistavaksi tarinan mukaisesti lavastetusta huoneesta. Finlaysonilla samaa tarinaa on kaksi huonetta kumpaakin, jotta leikkimielinen kilpailu kahden ryhmän välillä on mahdollista. Yhdessä ryhmässä voi kerrallaan pelata kahdesta kuuteen henkilöä. Isommalla porukalla huoneessa alkaisi olla ruuhkaa ja homma saattaisi mennä sähellykseksi.Olemme Herra K:n kanssa erilaisia ihmisiä, toinen tutkija, toinen kokeilija. Visuaalinen ja motorinen, tarkkaavainen ja suurpiirteinen. Kun älypelin esitteessä luvattiin ryhmäytymisen voimantunnetta ja yhteistyön elämyksiä, ne todella koki käytännössä tuon huoneeseen suljetun tunnin aikana. Vitsit, miten nopeasti tunti voikaan kulua! Miten häkellyttävän helposti hyvässä hoidossa ollut Runotyttökin unohtui pelin ajaksi, tarina todella vei mukanaan!

Tämä juttu pitää ehdottomasti kokea uudelleenkin. Herra K, tiimikumppanini, uusi haaste on heitetty. Ystävät hyvät, mukaan seuraavan kerran suunnitteluun saa ilmoittautua. Siskolle iso kiitos uudenlaisesta onnistumisen kokemuksesta! Seuraavalla kerralla tänään juhlinut teinikin on mukana.

2 kommenttia:

  1. Pääsittekö ulos huoneesta aikarajan puitteissa? :)

    VastaaPoista
  2. Hih, ei päästy. Lisäkäsipari ja lisäpää olisivat olleet tarpeen. Viimeisillä sekunneilla oli viimeinen vihje ratkaisun alla, mutta kovasta yrityksestä huolimatta ei aivan ehditty :) Kivaa oli silti!

    VastaaPoista