lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kakkuja kevään kunniaksi

Aurinkoiset päivät ja ensiviikolla jatkoa saava iloinen juhlakausi aiheuttavat ihmisessä hyvän tekemisen tarpeen. Pitää saada tehdä jotain mukavaa, jotain kivaa, jotain erityisen hyvää ja maistuvaa. Jos pääsiäisenä ruoanlaittoinnostukseni suuntautui enemmän paisteihin ja pihveihin, vapuksi ajattelin leipoa jotain todella hurmaavaa, sellaista millä yllättää kyynisimmätkin kevättä vastustavat piknik-vieraat. Ilmavaa ja iloista syötävää, tuulihattuja, coctailpaloja ja pienenpieniä leivoksia...


Ihanuuksien leipomiseen tarvitaan inspiraatiota ja paljon pieniä yksityiskohtia. Muutama muotti ja koristeita, paperikuppeja ja tikkuja... Ullan Unelma lopetti myymälänsä Tampereella muutama vuosi sitten, sen tilalle on tullut Kuparitalon Vohvelikahvila, josta omaan leipomiseen ei apua valitettavasti ole. Ullalle oli ihana tehdä pieni retki ja hakea sieltä hassuja ideoita makeannälkänsä tyydyttämiseen ja teeman mukaisen juhlatunnelman luomiseen. Ullaa ei enää ole kuin netissä, eikä hätävaraksi käyneitä Tiimareitakaan ollenkaan, mutta Hämeenpuistosta Kauppakadun kulmasta löytyy uusi leipomisunelmien erikoisliike, Kakkuateljee. Sinne minä siis hyppelehdin kevein askelin eräänä kauniina kevätiltapäivänä etsimään leivosvuokia ja koristeita piknik-koriin suunnittelemiini pikkuleivoksiin.


Kakkuateljeen pieni myymälä on kuin karkki itsessäänkin, syötävän suloinen, niin syötävän, että tarvikeostosteni lisäksi päädyn valitsemaan vitriinistä mukaan keväisenvärikkäät cupcaket kotona odottaville herkkuhiirille ennakkomaistiaisiksi. Mehevää, muhevaa, mmm! Hauskoissa lokerikkohyllyissä on vaikka mitä leipomiseen liittyvää, niin itselle kuin lahjaksikin ostettavaksi. Korkokenkien ja laukkujen muotoisia piparkakkumuotteja, työkalusarjoja, autoja...

Tiedän siis mistä haen muutaman uuden piparimuotin ensi joulun leivontoihin. Ja mistä etsin sopivaa kynttilää pikkuneidin kakkuun kesänkorvalla. Mietteisiin jäi kutittelemaan myös samanlainen voileipäkakkukoristemuottisarja kuin siskollani on. Ja uusi pursotin täytekakkujen koristeluun. Edellisen etsin itselleni tuliaiseksi parin kesän takaisella Tallinnan matkalla, mutta sen pursotuspäät alkavat olla jo rajalliset. Sitä paitsi suolaisen ja makean leipomiseen tarvitsee toisenkin pursottimen, jotta homma sujuu jouhevasti. Eikö tarvikin?


Kakkuateljeesta voi myös tilata valmiita leivonnaisia: täytekakkuja asiakkaan omalla kuvalla, cupcakeja kymmeniä erilaisia makuja, jopa teeman mukaisia, niin kuin tämä punaisentiilin kaupungin oma nimikko kuppikakku. Ja kakkukursseja, niitäkin voi sieltä tilata. Synttäriporukalle, polttariporukalle, babyshower-porukalle vaikka. Kakkuateljee täytyy ehdottomasti laittaa korvantaakse tulevaisuudessa eteentulevien juttujen varalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti