sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Kolmen taivaan Tampere - osa III

Eräänä kauniina päivänä päätin astua suuren askeleen elämässäni ja kokea jotain uutta, jotain vanhaa ja samalla myös jotain lainattua. Ei sinistä tällä kertaa, eikä niitä muitakaan lorun juttuja, mutta uutuuden viehätys ja vanhan tutun jutun tuoma tyydytys yhdessä ystävältä lainatun erilaisen ajatuksen kanssa. Siinä sitä olisi taas koettavaa yhdeksi päiväksi. Ensimmäisenä, pysäköintitaivaana, parkkiluolakokemus oli tuo jotain uutta -osuus ja ruokataivaana lounas intialaisessa ravintolassa jotain vanhaa. 

Osa 3: Jotain lainattua. Taivaita on niin monenlaisia, niin monen tasoisia ja monen värisiä, että jokaiselle varmasti löytyy oma taivaansa. Minulle Tampere on ainakin kolmenlaisia taivaita, tavarataivas on niistä se kolmas. 

Kerran joulun aikaan asemalle kävellessäni huomasin Rautatienkadun ja Hämeenkadun kulmaan avatun uuden liikkeen, jonka ikkunat pursusivat värikkäästä tavarapaljoudesta. Sisään liikkeeseen kurkistellessani näin ikkunasta niin keittiötarvikkeita ja kattauskoristeita kuin koriste-esineitä, säilytysratkaisuita ja toimistotarvikkeitakin. Ja missä väreissä! Kaikissa sateenkaaren väreissä kirkkaimmista keltaisista tummimpiin sinisiin.

En ole koskaan aikaisemmin ajatellut, että kodin sisustusta pitäisi muuttaa erilaiseksi vuoden aikojen mukaan, mutta työkaveriltani ajatuksen lainattuani päätin kokeilla, kevät kun ei tänä vuonna tunnu muuten edistyvän laisinkaan. Kevät on täällä, se on täällä vaikka todellakaan ei siltä näytä. Kun ikkunasta ulos katsoessa ei kevään tuloa vielä huomaa, täytyy tuo muutos tehdä itse kodin sisäpuolelle. Millä? No keväisen kirkkailla ja heleillä väreillä tietenkin.

Tampereelta löytämäni tavarataivaan nimi on Tiger. Se on hassu nimi, sillä mielessäni juuri tiikeri on kaikista eläimistä se, joka ei muotoaan tai luonnettaan pysty miksikään muuksi muuttamaan vaikka kuinka haluaisi. Mihinkäs se tiikeri raidoistaan pääsisi, toteaa vanha sananlaskukin, silti minä hain muutosta kotiini juuri tiikeristä. Mikä ihme on Tiger? Kiireinen myyjätär ei asiaa minulle ehtinyt valaista, mutta heidän nettisivunsa vastaavat kysymykseeni näin: "Tiger on vuonna 1995 perustettu tanskalainen design-kauppaketju, jolla on yli 200 myymälää kahdeksassatoista maassa. Tigerin värikäs, oivaltava ja inspiroiva valikoima sisältää kaikkea arjen käyttötavarasta hauskoihin trendituotteisiin. Valikoimaan kuuluvat toimistotarvikkeet, kodintuotteet, askartelutarvikkeet, lelut ja pelit, kosmetiikka, lahjatavarat – ja jopa mausteet ja tee. Tiger on hauska shoppailuelämys. Tiger muuttaa tasahintoineen käsitystäsi siitä, mitä kaikkea yhdellä, kahdella tai viidellä eurolla voikaan saada."


Totta. Kun joulun alla katselin Tigerin näyteikkunaa, minun oli pakko päästä sinne sisälle. Silloin ikkunassa loisti pienine valoineen kokoelma minikokoisia joulutaloja, samanlaisia, joita olin kerännyt ikkunalaudalleni aiemmin Ranskasta, Virosta ja Helsingistä. Ja niiden hinta oli täällä vain neljä euroa. Ostin kokoelmaani kolme uutta taloa, kierreportailla, lumikoristeilla ja koulunkellolla varustetun. Kahdella eurolla Tigeristä sai pääsiäisen alla juhlakattaukseensa serviettitelineitä, lautasia ja pupukuvioisia juomalaseja, neljällä eurolla leivoksen muotoisia säilytysrasioita ja seitsemällä eurolla jättikokoisen säästöporsaan. Kimaltelevilla strasseilla koristellusta taulukehyksestäkään tuskin saa maltaita maksaa. 

Työkaverilta lainattu ajatus sisustuksen keväistämisestä toimi, samoin toimi täydellinen tavarataivas myös. Seuraavan kerran kun tarvitsen pienen ja yllättävän lahjan pakettiin, tiedän mihin suuntaan ensimmäisenä, omaan kotiini en kaikkea krääsää kuitenkaan tahdo kantaa.

1 kommentti:

  1. Heippa Eeva, en sun lukijamäärää näe, mutta heitinpä silti haasteella: http://minunaberdeenissa.blogspot.co.uk/2013/04/haaste-tai-ensimmainen-bloggaus.html

    Koitellaan nähdä, kunhan Suomen puolelle pääsen kesäkuussa.

    Saana. x

    VastaaPoista